Pak choi

Matplanter for hue og kroppen; både det som vokser i jorda, henger på busker og trær. Og alt krydder i tilværelsen.

Moderatorer: toveve, AnnePåLandet, Villrose

Pak choi

Innlegg Nienna Tor Feb 08, 2018 15:13

I år blir det Pak choi. Og jeg ivrer etter å komme i gang :) Men jeg har ikke dyrket den før, og frøposen sier forkultur i mars. Jeg kunne tenke meg å så i flere omganger for å strekke sesongen lengst mulig. Det jeg lurer på er hvor fort den spirer, og ca hvor lang tid det tar før plantene er store nok til å plantes ut.
Jeg lurer også på om den kan fryses opphakket som spinat, eller på annen måte konserveres for vinterbruk.
Alle erfaringer mottas med takk :D
Nienna
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 6778
Registrert: Fre Feb 18, 2011 19:11
Bosted: Rogaland H2

Re: Pak choi

Innlegg blys Tor Feb 08, 2018 17:36

Spirer etter ca 5-15 dagar. Dersom innesådd, plant ut etter 4-6 veker. Dyrk Pak choi vår og haust, unngå høgsommar då den har lettare for å gå i blom.
Eg vil anbefale også mini pak choi (green fortune, impecta). Nydeleg delt i to og steikt lett i panna med smør og kvitlauk.
I år prøver eg å vinterså pak choi i kaldt drivhus, eg prøver å ha minst mogeleg innesådd. Pak choi kan og såast på friland vår/haust og gror ved 10-12 grader.
Eg har ikkje prøvd å fryse pak choi.
blys
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 550
Registrert: Søn Apr 12, 2015 17:40
Bosted: Sogn, H4

Re: Pak choi

Innlegg Nienna Tor Feb 08, 2018 18:51

Tusen takk for god informasjon :) Da venter jeg litt med å så selv om det kribler i fingrene :lol:
Nienna
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 6778
Registrert: Fre Feb 18, 2011 19:11
Bosted: Rogaland H2

Re: Pak choi

Innlegg Runegutt Tor Feb 08, 2018 23:12

Tror den må forvelles for å fryse. Den er som kinakål.
Alternativt kan du fermentere den.
Rune Nilssen
Lødingen
H 6-7
Brukerens avatar
Runegutt
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 616
Registrert: Ons Mai 25, 2016 19:00
Bosted: Lødingen H5/H6 med salt luft og mye is

Re: Pak choi

Innlegg Nienna Fre Feb 09, 2018 0:20

Fermentering var en god ide. Det hadde jeg ikke tenkt på. Takker :)
Nienna
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 6778
Registrert: Fre Feb 18, 2011 19:11
Bosted: Rogaland H2

Re: Pak choi

Innlegg Runegutt Lør Feb 10, 2018 11:26

Nienna skrev:I år blir det Pak choi. Og jeg ivrer etter å komme i gang :) Men jeg har ikke dyrket den før, og frøposen sier forkultur i mars. Jeg kunne tenke meg å så i flere omganger for å strekke sesongen lengst mulig. Det jeg lurer på er hvor fort den spirer, og ca hvor lang tid det tar før plantene er store nok til å plantes ut.
Jeg lurer også på om den kan fryses opphakket som spinat, eller på annen måte konserveres for vinterbruk.
Alle erfaringer mottas med takk :D



Prøvde Pak Choi for første gang i 2017. Den var så god, og så lettdyrka, at jeg skal ha vesentlig mer av den.
Vaks som løvetann, og var helt grei å så på stedet.
Jeg høst og åt mye, og fant den spesielt god som smørstekt tilbehør til fisk.
I år skal jeg ha to sorter, så dettan bi spennanes
Rune Nilssen
Lødingen
H 6-7
Brukerens avatar
Runegutt
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 616
Registrert: Ons Mai 25, 2016 19:00
Bosted: Lødingen H5/H6 med salt luft og mye is


Gå til Planter til mat og drikke

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron