Hvilke hvit rips til vin?

Matplanter for hue og kroppen; både det som vokser i jorda, henger på busker og trær. Og alt krydder i tilværelsen.

Moderatorer: toveve, AnnePåLandet, Villrose

Hvilke hvit rips til vin?

Innlegg Gunn M. Ons Okt 09, 2019 16:47

Er det noen som aner hvilke sorter hvit rips som er bedre egna til vin enn andre?
Sleng gjerne på erfaring med rabarber og sånt også, om du har.
Har planer om å sette litt vin på sikt, og det ser ut til at jeg får bedre plass til planter i nær framtid.
Og så er'e på'an igjen!
Brukerens avatar
Gunn M.
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 913
Registrert: Ons Feb 07, 2007 20:47
Bosted: Øvre Romerike, H4-5

Re: Hvilke hvit rips til vin?

Innlegg calypso Ons Okt 09, 2019 22:41

Hvit rips er veldig bra til vin, når man ønsker en lys vin uten farge. Kan gjerne brukes sammen med annen frukt da den har mye syre og mye smak. (Epler, plommer, druer, f.eks)
Det er nok ingen særlig forskjell på sortene, til slik bruk.
Ståle
Brukerens avatar
calypso
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 12102
Registrert: Lør Aug 09, 2003 16:14
Bosted: Nøtterøy


Gå til Planter til mat og drikke

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester