Skift til PC-stil
Matplanter for hue og kroppen; både det som vokser i jorda, henger på busker og trær. Og alt krydder i tilværelsen.
Skriv et svar

Hvilke grønnsaker har dere sådd i år?

Ons Jun 22, 2022 18:33

Hvilke grønnsaker (eller annet spiselig) har dere sådd i år?

Jeg har sådd plukksalat, sukkererter, reddiker, mangold, gresskar, villfennikel, villruccola, matsyre, grønnkål, busktomat, drueagurk og hageportulakk. Og litt spiselige blomster. Tomatene var det eneste av dette jeg forkultiverte, altså som jeg fikk til, for agurkfrøene ville ikke spire inne, så jeg prøvde på nytt da jorden var blitt varm i en pallekarm med drivhustelt.

Foreløpig har jeg kunnet høste salat og reddik, men det andre går treeegt. Hageportulakken tror jeg ikke kommer opp i det hele tatt, flere av agurkplantene mine er spist av snegler, og tomatplantene mine har lilla flekker :V: Jeg lurer på om det siste kan skyldes været, for de har fått bra med næring. En del av meg er fristet til å gi opp tomatplantene og heller så noe annet i den bingen. Jeg har prøvd å så tomater flere år, og jeg synes aldri jeg egentlig får igjen for innsatsen. Men det er jo gøy å prøve :)

Re: Hvilke grønnsaker har dere sådd i år?

Ons Jun 22, 2022 19:55

Eg har halvert antall grønsaker i år….. det skal jo etast også.
Eg har sådd kepaløk, sjalottløk, vårløk, mange typar salat, pastinakk, gulrot, hovudkål, blomkål, broccoli, kålrot, raudbetar, bladbetar, dill, bladpersille, kruspersille, sukkererter, mange typar buskbønner, mange typar klatrebønner, mange sortar gresskar, cherrytomater, bifftomater, fleire typar agurk, physalis, fleire typar paprika og fleire typar chili.
Eg har sett både hardneck og softneck kvitløk og eg har sett tidlegpoteter og haustpoteter på friland.
Eg har kutta ut faste innslag som mais, bondebønner, reddik, rosenkål, knutekål, turnips og spinat i år. Spinat sår eg kanskje på seinsommaren.

Ja det veks utruleg seint i år samanlikna med tidlegare år. Plantene trivs ikkje i så kaldt ver som vi har hatt på vestlandet i mai og juni.
Mykje står stille og ventar på sommaren.
Likevel har eg hatt ein flott sesong med å hauste asparges. Salat er det meir enn nok å hauste av. Eg har også hausta snackagurk, dill, persille, blomkål, broccoli og sukkererter. I drivhuset har eg dyrka gulrot og tidlegpotet i stor potte og har allerede hatt middag med nypotet og fersk gulrot :sikle:
Kaldtålige vekstar veks, men bønner og gresskar hyler mot meg av mistrivsel.

Re: Hvilke grønnsaker har dere sådd i år?

Ons Jun 22, 2022 22:05

Guri malla, det var mye forskjellig :shock: :shock: :shock:

Re: Hvilke grønnsaker har dere sådd i år?

Tor Jun 23, 2022 2:21

Kepaløk fra frø, og stikkløk, sjalottløk, purre, knutekål, nepe, persille, hodekål og savoikål. bondebønne, og rødbeter.
I tillegg er tre sorter potedes satt.
Et plommetre (opal) har også funnet vegen til hagen.

Re: Hvilke grønnsaker har dere sådd i år?

Tor Jun 23, 2022 14:11

Runegutt skrev:Et plommetre (opal) har også funnet vegen til hagen.

Har du sådd det også? ;)

Re: Hvilke grønnsaker har dere sådd i år?

Tor Jun 23, 2022 22:07

timanna skrev:
Runegutt skrev:Et plommetre (opal) har også funnet vegen til hagen.

Har du sådd det også? ;)

nope
Skriv et svar