Prøver å redusere salt både i mat og på bordet: Er bortskjemt på Maldonflak, og syns salt er , ja livets smak! Men akk, skal en prøve å redusere, må en det, redusere.....
Det er jo en jobb å gjøre å unngå all ferdigmat etc, men her i huset bordsalter vi alt unntatt sjokoladekaka, og knapt nok det!
Har lest et sted at sitron "lurer" hjernen litt mht saltsmaken. Og at en skal avvenne seg saltet gradvis, som sukker, sjokolade etc.
Hadde opprinnelig tenkt å blande løkpulver og sitronpulver, men fant ikke noen av delene.
Vaska grundig og reiv skallet av 2 lime og en sitron i en suppetallerken, med fineste rivjern, og tørka det på 50 grader og varmluft i halvanna time. (skal si dårlig lukt i huset forsvant som dugg for sola under prosessen!!) Rører om i strøet underveis. Knuste med mortel. Blandingen ble like mengder sitrusskall og hvitløkpulver, og dobbel mengde seltin. Fyller oppi et tomt krydderglass, Kværdagskrydder til bordet.
Tanken er å redusere seltin, øke sitrunmengden og ende opp uten seltin på bordet. Skulle gjerne funnet sitronpulver da, som egna seg for dette. Litt mange lime og sitroner vil gå med om dette skal bli en vane!!
Kanskje er ikke all dene sitrusen bra? Men det er jo en vei å gå i å avvenne smaksløkene med salt?