Syltet Portulakk

Del med andre. Prøv ut. Kommenter.

Moderatorer: toveve, AnnePåLandet, Villrose

Syltet Portulakk

Innlegg Nemi Søn Aug 13, 2006 9:47

Er det noen som har oppskrift på syltet Portulakk? Smakte det som barn og syntes det var godt, men har ingen opp skrift. Sådde Portulakk i vår, nå tror jeg den er klar til høsting. Har lest at det er veldig mye sunne ting i den, masse omega 3 bl.a.

Mette :)
Brukerens avatar
Nemi
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 190
Registrert: Søn Feb 05, 2006 13:45
Bosted: Vestfold

Innlegg solfrid Søn Aug 13, 2006 9:58

Jeg har aldri fått til portulakk, men kommer til å prøve neste år igjen. Fant en oppskrift, kan du bruke den? :)

Syltet Portulakk

Ingredienser
1 Kg portulakkstilker

Eddiklake
½ l eddik, 7%
750 g sukker
5 hele nellik
litt hel kanel
Fremgangsmåte
Del stilkene i 5 cm lange stykker. Kok dem så vidt møre i vann. La vannet renne godt av. Legg dem i en krukke.
Kok eddiklake. Hell den kokende over stilkene. La det stå 1 uke.
Kok opp laken og hell den igjen kokende over stilkene. Bind over krukke eller glass.

Fant også en fin artikkel på nett, her finner du den!.

Fortell oss hvordan resultat blir, da. :)
Dagliljer 2011!
Keep It Simple, Stupid!
Brukerens avatar
solfrid
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 7510
Registrert: Lør Mar 15, 2003 15:35
Bosted: Gressvik i Fredrikstad, H2

Innlegg Jorunn Søn Aug 13, 2006 11:38

PS: Ta vare på portulakkbladene også når du sylter stilkene - de er fine å bruke i salat! :)
:) Jorunn, H2

"Il faut cultiver notre jardin." Voltaire
Brukerens avatar
Jorunn
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 829
Registrert: Tir Mai 20, 2003 11:10
Bosted: Norge

Innlegg Lizzi Søn Aug 13, 2006 14:15

Her var det jammen en oppskrift jeg har lyst til å prøve også :mrgreen: spennende!
Brukerens avatar
Lizzi
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1008
Registrert: Man Jul 04, 2005 23:04
Bosted: Bærum H3-4

Innlegg Nemi Ons Aug 16, 2006 21:09

Takk for oppskrift Solfrid! I dag har vi syltet. Det ble en litt annen oppskrift, som ikke krevet gjentatt oppkoking.Eller rettere sagt to forskjellige. Den ene søt-syltet, den andre sur-syltet. Nå skal det stå et par dager, så blir det prøvesmaking. :)
Bladene er gode i blandet salat. Vi prøvde også å surre tynne stilker/blader i smør, det ble "greit nok", men ikke noe å juble for.
Da vi tok inn avlingen synes vi det ble enormt mye, men etter at bladene var fjernet og stilkene skåret opp ble det ikke så mye. Knappt 1 kilo. Tror det var 12 planter, så hvis det smaker bra må vi nok ha en del mer neste år.

Mette :)
Brukerens avatar
Nemi
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 190
Registrert: Søn Feb 05, 2006 13:45
Bosted: Vestfold


Gå til Oppskrifter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester