Skift til PC-stil
Del med andre. Prøv ut. Kommenter.
Skriv et svar

Man Sep 08, 2003 10:19

Jeg bruker epler eller plommer eller pærer (for det er det jeg har i hagen)eller en blanding av alle tre. Og denne kaka laget jeg igår fordi jeg oppdaget at jeg fortsatt har igjen nedfrossen frukt fra ifjor - årets er ikke moden ennå. Jeg fryser ned rått/ubehandla - plommer uten sten, pærer og eple i biter uten skall og midte. Jeg pakker i 1/2-liters pakker. Så kan jeg nårsomhelst lage denne raske desserten:


Kaka består av: formakerøre, frukt, kanel, noen nøtter, litt perlesukker.


Sett ovnen på 225 grader.


Til fire-fem personer: ta opp to pakker med frukter (=1 liter). (igår var det plomme og pære). Tin i mikroen i etpar minutter på full effekt.


Lag vanlig formkakerøre. Min er sånn: eggedosis av 2 egg og 180 gr. sukker, kok opp 1 dl. vann (eller juice eller annen væske med ønsket smak) ha væsken i eggedosisen, fortsett å pisk til det er avkjølt. Bland i 125 gr. hvetemel, 1 1/2 ts bakepulver, 2 ts. vaniljesukker.


Legg bakepapir i en liten langpanne, ha i røra. Fordel (den fortsatt litt frosne? det gjør ikke noe) frukten over røra. Ha på litt kanel om du liker kanel. Hakk halvfint mandler eller andre nøtter (eller ingen nøtter om du er allergisk) og fordel over. Avslutt med litt perlesukker. Inn i ovnen, nederst i ca. 30 minutter. Sjekk med en pinne om den er ferdig. God alene eller med is eller vaniljesaus. Denne kaka er overdådig bløt og herlig.

Man Sep 08, 2003 10:51

Den skal jeg prøve! Overdådig bløte og herlige kaker med frukt er tingen når det er høst! :big:

Man Sep 08, 2003 12:28

Postet av Lene i fr.stad 08 september 03

eple i biter uten skall og midte.


Jeg klarte ikke å huske hva det het - men så kom det plutselig - kjernhus heter det selvsagt :lol:. Og ikke heter det formkake heller, det er selvsagt sukkerbrød.
Skriv et svar