Verdens beste (og enklaste) julekonfekt for vaksne

Del med andre. Prøv ut. Kommenter.

Moderatorer: toveve, AnnePåLandet, Villrose

Innlegg Gundad Man Des 10, 2007 23:03

Ja, det kjem an på kor mykje som festar seg. Og det kjem an på kor "klissete" trøflane er. Men det er bra å ha litt ekstra av dei malte, for trøflane bør ha god plass når dei blir rulla rundt i skåla for at nøttene skal feste seg. For dei som toler mandlar, men ikkje nøtter, kan nøttene byttast ut med mandlar.

Alt godt, Gunda
Brukerens avatar
Gundad
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3028
Registrert: Ons Jun 29, 2005 23:58
Bosted: Rodeløkka, Oslo og Billingsfors, Sverige

Innlegg Gundad Man Des 10, 2007 23:03

Eg slettar dette, innlegget kom to gongar.
Brukerens avatar
Gundad
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3028
Registrert: Ons Jun 29, 2005 23:58
Bosted: Rodeløkka, Oslo og Billingsfors, Sverige

Innlegg Anne på Moseplassen Tir Des 11, 2007 2:57

Dersom orken skulle komme over meg så står disse øverst på lista over mulig julekonfekt. jeg er sikker på at min mann vil falle i staver :D tusen takk for oppskrift :star:
Anne. (Jeg brukte tidligere navnet Markblomst).

Min hageblogg Moseplassen Norske hageblogger (hagedagbøker) samlet på en plass Hageblogger.no
Instagramprofil
Brukerens avatar
Anne på Moseplassen
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 4607
Registrert: Man Apr 17, 2006 19:25
Bosted: Oslo

Innlegg Dag Tir Des 11, 2007 17:52

Ekstremt vellykket :D Deigen har ligget på kjølerommet til i dag og var akkurat passe konsistens til å forme kuler. Nå¨setter jeg dem på kjølerommet igjen og håper de holder seg til jula og romjula.
Slike hårete slankepiller har jeg sans for :mrgreen: Brukte ca. 94 g av de 125 g med nøttemel.
Takk for tipset, Gundad.
Dag
Dag
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 4756
Registrert: Tor Mar 20, 2003 21:45
Bosted: Kapp på Toten H 4+

Innlegg Dag Tir Des 11, 2007 19:52

Gunda - jeg smakte akkurat på en - det kan nok hende ja, at det blir mere liv og røre før jul :mrgreen:
Dag
Dag
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 4756
Registrert: Tor Mar 20, 2003 21:45
Bosted: Kapp på Toten H 4+

Innlegg Anne-Marie Tir Des 11, 2007 21:58

Digresjoner om mannshjerner og kvinnehjerner som oppstod i denne tråden er skilt ut og lagt her.
Admin/Anne-Marie
Anne-Marie

He attacked everything in life with a mix of extraordinary genius and naive incompetence, and it was often difficult to tell which was which.
Douglas Adams
Brukerens avatar
Anne-Marie
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 4279
Registrert: Lør Mar 29, 2003 23:50
Bosted: Hobøl i Østfold

Innlegg nefertiti Ons Des 12, 2007 21:40

Jaa...da har jeg også laget konfekt.

Problemet var bare at jeg ikke fikk fatt i rom. Tenkte jeg kunne lage dem med cognac i stedet, men jeg hadde ikke det heller, gitt. Svigerfar derimot hadde en skvett med whisky...

Så da ble det whisky. Og det ble godt - veldig godt faktisk - ved siden av kaffekoppen 8)

(I tillegg har jeg laget kokosmakroner og julefruktkake med portvin, så jeg føler nå at jeg ligger godt an til jul :star: )
Brukerens avatar
nefertiti
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1749
Registrert: Fre Jun 02, 2006 11:26
Bosted: Sotra, H2

Innlegg Gundad Ons Des 12, 2007 22:34

Det er eg sikker på passar kjempebra, Nefertiti! Eg elskar det når folk tek oppskriftene mine og utviklar dei vidare. -Og eg er sikker på at dei hadde blitt gode med konjakk og.
Alt godt, Gunda
Brukerens avatar
Gundad
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3028
Registrert: Ons Jun 29, 2005 23:58
Bosted: Rodeløkka, Oslo og Billingsfors, Sverige

Innlegg Anne på Moseplassen Tor Des 13, 2007 0:04

aha! konjakk! så smart, for resten av en konjakk er det jo mye enklere å få avsetning på etterpå en rom :) (hehe, vi har konjak i huset, men jeg veit ikke helt hva mannen sier om jeg bruker den dyyyyre konjakken hans i konfekten :lol: )

forresten, om jeg bruker rom, åssen rom skal det helst være? lys eller mørk?
Anne. (Jeg brukte tidligere navnet Markblomst).

Min hageblogg Moseplassen Norske hageblogger (hagedagbøker) samlet på en plass Hageblogger.no
Instagramprofil
Brukerens avatar
Anne på Moseplassen
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 4607
Registrert: Man Apr 17, 2006 19:25
Bosted: Oslo

Innlegg Gundad Tor Des 13, 2007 1:02

Det trur eg nok er hipp som happ. Så vidt eg huskar brukte eg kvit, men det er jammen ikkje godt å seie. Eg la nemleg rosinene på rom i fjor i adventstida etter eit gløggselskap der det vart alt for mykje rosiner til overs. Så mine rosiner var skikkeleg dritings... :lol:

Alt godt, Gunda
Brukerens avatar
Gundad
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3028
Registrert: Ons Jun 29, 2005 23:58
Bosted: Rodeløkka, Oslo og Billingsfors, Sverige

Innlegg nefertiti Tor Des 13, 2007 2:28

nefertiti skrev:Så da ble det whisky. Og det ble godt - veldig godt faktisk - ved siden av kaffekoppen 8)



Naboen syntes også at det var godt ;)
Brukerens avatar
nefertiti
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1749
Registrert: Fre Jun 02, 2006 11:26
Bosted: Sotra, H2

Innlegg SiljaV Tor Des 13, 2007 13:22

Nå ligger det en gjeng heldige rosiner å koser seg i romen ;)
Jammen dukket det ikke opp fra glemselen en hel flaske rom fra bakerst i "minibaren"

Gleder meg til å prøve disse :D
Hilsen fra Silja
(Tidligere nick Marosa)
-----------------------------
Min hageblogg
Brukerens avatar
SiljaV
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3422
Registrert: Ons Mai 03, 2006 9:25
Bosted: Nevlunghavn, Larvik - H2

Innlegg primula Lør Des 15, 2007 19:56

Nå har jeg laget "deigen" og prøvesmakt. Nam, nam, det virker lovende. :D
Men nå har jeg fått et problem: Hva gjør jeg med resten av cognacen? :fun:
Hilsen Primula
Brukerens avatar
primula
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1269
Registrert: Ons Feb 15, 2006 8:27
Bosted: Målselv i Troms

Innlegg Maria i Strandhuset Lør Des 15, 2007 20:36

Og hva er problemet, Primula? 8)
Brukerens avatar
Maria i Strandhuset
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1789
Registrert: Tor Okt 13, 2005 11:24
Bosted: Steinsnes, Horten

Innlegg primula Lør Des 15, 2007 20:39

mikkel skrev:Og hva er problemet, Primula? 8)

:kiss: Jeg har funnet ut av det! :D Alt vel! :lol:
Hilsen Primula
Brukerens avatar
primula
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1269
Registrert: Ons Feb 15, 2006 8:27
Bosted: Målselv i Troms

Innlegg SiljaV Lør Des 15, 2007 20:40

Da har jeg også laget trøflene ferdig, de ble nydelige :D Takk gundad :star:
Jeg tror det kan være lurt å riste valnøttene litt i ei tørr stekepanne før de males, da kommer den deilige nøttesmaken tydeligere fram :)

Svært så fornøyd du ble nå primula :lol:
Hilsen fra Silja
(Tidligere nick Marosa)
-----------------------------
Min hageblogg
Brukerens avatar
SiljaV
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3422
Registrert: Ons Mai 03, 2006 9:25
Bosted: Nevlunghavn, Larvik - H2

ForrigeNeste

Gå til Oppskrifter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 5 gjester