Vi fikk tak i skreifilet på Rema 1000 til halv pris fordi den gikk ut på dato i dag. Den er vakuumpakket, og akkurat like fin som fersk.
Man tager en masse fersk spinat, jeg brukte to poser på 200 gram, ferdig vasket. Spinaten hadde jeg i en stor bolle, og blandet med en god olivenolje slik at alle bladene ble dekket, sånn cirka. Så la jeg spinaten i en ildfast form, det ble et kjempetykt lag!
Så legger man et passe stort stykke skreifilet oppå der, pensler det med olivenolje og drysser på salt.
Så er det inn i ovnen med hele greia på 200 grader. (Vi har ikke varmluft.) Alt etter fiskens tykkelse gir man den ca. 20-25 minutter, ta den opp og sjekk at den ikke er rå i bunnen, da trenger den noen minutter til.
Så setter man delikatessen på bordet! Værsågod!
Det kan nesten ikke bli enklere, og så utrolig godt! Noen vil sikkert ha poteter til, men det gikk kjempefint uten.
Namnam
