Skift til PC-stil
Del med andre. Prøv ut. Kommenter.
Skriv et svar

Rabarbragelè - oppskrift?

Lør Jun 17, 2017 11:03

Nå er rabarbraen "moden" og jeg har lyst til å prøve meg på å lage gelè av den. Har tidligere laget syltetøy, og det holder seg jo i årevis (deilig på blåmuggost :) ) Tenker at gelè også kan være godt med og uten ost.. Håper noen har ei oppskrift :)

Re: Rabarbragelè - oppskrift?

Lør Jun 17, 2017 11:21

har du saftkoker?

Re: Rabarbragelè - oppskrift?

Man Jun 19, 2017 22:12

Fant forøvrig dnne: http://www.mariassaltogsott.no/2012/05/25/rabarbragele-med-rosevinrhubarb-and-rose-wine-jellies/

Re: Rabarbragelè - oppskrift?

Lør Jun 24, 2017 19:51

Runegutt skrev:har du saftkoker?


Ja, har saftkoker. Takk for linken til Rabarbragelè :) men det er gelè til å ha på brød, kjeks/ost jeg tenker på . Får kanskje bare prøve meg fram ...

Re: Rabarbragelè - oppskrift?

Søn Jun 25, 2017 0:24

Ser for meg at det er vanskelig å få rabarbrasaft til å stivne til gele. D.v.s. om du tenker å lage gele som holder seg på glass. Ble litt nysgjerrig og søkte på nett. Der fant jeg bare oppskrifter med tilsatt gelantin - altså dessertgele.

Re: Rabarbragelè - oppskrift?

Tor Apr 04, 2019 18:27

Heisan

Jeg har laget saft med saftkoker i en årrekke, og av den saften man får da kan en lage nydelig gelé av alle typer bær. Det er jeg helt sikker på :D
Til gelékokoking har jeg alltid kokt opp saften på nytt og hatt i grønn Certo - etter oppskrift på flasken eller nå, pakken.... eller nå finnes det kanskje bare Jam fruktpektin..... (Dette dersom du er i tvil om gelé-en vil bli stiv eller ikke)
Uansett.... Ha i fruktpektin etter oppskriften til gelé på pakken, og ha i sukker etter smak. Det lønner seg alltid å ha i litt sitronsaft også, slik for smakens skyld. Å smake til maten er et must i all matlaging!
Blir alltid vellykket hos meg :D
Når det gjelder gelé til ost, er hjemmelaget plommegelé et must - nam :wow:

Re: Rabarbragelè - oppskrift?

Lør Apr 06, 2019 0:19

Ingrid E talar klokt, som vanleg. :)

Re: Rabarbragelè - oppskrift?

Ons Apr 10, 2019 20:26

Tilbake til innlegget mitt ang. rabarbragelè;
Jeg prøvde, hadde i fruktpektin, og gjorde slik jeg gjør med annen gelè , men den ble aldri stiv.. Holder meg til rabarbramarmeladen (med ingefær) som jeg pleier å lage. Den er knallgod på ost :)
Skriv et svar