Side 1 av 1

Drueeddik?

InnleggSkrevet: Tor Sep 30, 2021 21:37
Nienna
Jeg har laget bringebæreddik, og den ble utrolig god. Nå har jeg høstet druer. De er søte og gode, så jeg tenkte at jeg kunne lage eddik etter samme oppskrift som med bringebær. Jeg googlet og prøvde å finne oppskrift på eddik med druer, men fant ingenting. Derfor har jeg laget en prøve med en del druer som jeg knuste, og to deler epleeddik. Til bringebæreddik skulle det være 7% eddik, men epleeddiken er bare 5%. Håper det går bra. Er spent på hvordan drueeddiken blir :) Noen innspill?

Re: Drueeddik?

InnleggSkrevet: Søn Okt 03, 2021 19:44
Gunn i Vesterålen
Jeg har aldri laget min egen eddik, men så morsomt å ha! Hvor lang holdbarhet har f.eks. bringebæreddiken?

Re: Drueeddik?

InnleggSkrevet: Søn Okt 03, 2021 21:51
Nienna
Gunn i Vesterålen skrev:Jeg har aldri laget min egen eddik, men så morsomt å ha! Hvor lang holdbarhet har f.eks. bringebæreddiken?

Det vet jeg ikke. Men jeg gav bort halvparten til en venninne, og beholdt den andre halvparten selv. Og vi har begge brukt opp bringbæreddiken. Passer til alt som trenger en skvett med noe syrlig. Nå er jeg spent på om drueeddiken blir like god :)

Re: Drueeddik?

InnleggSkrevet: Man Okt 04, 2021 21:27
Gunn i Vesterålen
La oss få høre! :) Jeg bruker rimelig mye eddik i mat, både i salater, sauser, gryter m.m. Det skal ikke mye til for å løfte smakene.

Re: Drueeddik?

InnleggSkrevet: Man Okt 04, 2021 22:04
Nienna
Ja, dere skal få høre :) Jeg har bare funnet oppskrift på bringebæreddik, men det må da bli godt med andre typer bær også? Det har jeg tenkt å finne ut. Eddik er noe jeg også bruker til nesten alt.

Re: Drueeddik?

InnleggSkrevet: Tor Okt 28, 2021 10:23
Nienna
Nienna skrev:Ja, dere skal få høre :) Jeg har bare funnet oppskrift på bringebæreddik, men det må da bli godt med andre typer bær også? Det har jeg tenkt å finne ut. Eddik er noe jeg også bruker til nesten alt.

Drueeddiken ble veldig god :)