Skift til PC-stil
Smått & stort, pent og mindre pent, både med og uten blomster.
Skriv et svar

Noen som kjenner anacyclus depressus?

Tor Jun 26, 2008 19:27

Den har vært såvidt nevnt på forumet, får tre treff på den når jeg søker, men det står lite om selve planten i de innleggene. Er det noen som kjenner denne? Jeg har noen eksemplarer her, men de sa at den så ut som en prestekrage og det synes jeg høres kjedelig ut (prestekrage har jeg på parkeringsplassen), så jeg lurer på om jeg skal plante disse noe sted (og i så fall hvor hen, hvor stor blir de?) eller kvitte meg med dem.

Håper noen har peiling.

Tor Jun 26, 2008 19:41

Etter min mening en søt, liten plante, men hos meg pleier den å stryke med i løpet av vinteren, antagelig pga. for mye regn. Selve blomsten har prestekragefasong, men er rød på baksida av kronbladene, og hele planten er jo mye mindre enn en prestekrage - typisk 10-15 cm høy.

Søk på google gir mange treff. ;)

Tor Jun 26, 2008 20:36

Jeg sådde de i fjor, og utrolig nok har halvparten av plantene overlevd vinteren. Jeg ser at de nok godt kan tenke seg å ha det litt luftigere rundt rothalsen enn mine har hatt det. De som ble plantet på flatmark har klart seg dårligere enn de som sto i skråning.

Jeg kommer til å gi de en sjanse, de var jo litt søte.
Men før vinteren kommer skal jeg plante dem i grus.

Tor Jun 26, 2008 21:29

Jeg har ikke klart å overvintre den, men har ikke prøvd etter at jeg fikk skikkelig grusbed.

Tor Jun 26, 2008 21:33

Hm. :roll: Best å ta vare på en da, i tilfelle jeg liker den. Jeg synes jo forsåvidt ikke prestekrager er stygge, så hvis denne i tillegg er en minivariant og har kult rødt på utsiden, så kanskje...

Prøver den.

Re: Noen som kjenner anacyclus depressus?

Søn Jul 05, 2009 15:23

Jeg mistet mine Anacycluser i vinter, var bare lappene som sto igjen. Så de kastet jeg. I dag var jeg på et gartneri med ganske så godt utvalg i stauder (de bare prøver å holde det hemmelig har jeg inntrykk av), og hva fant jeg der? Jo, en søt liten sak som så akkurat ut som en navnløs plante jeg hadde overvintret i potte fra i fjor. Jeg ble selvsagt nysgjerrig på navnet, og dere har vel gjettet hva det sto på lappen?

Joda, jeg har da klart å overvintre en Anacyclus allikevel! :jump:

Nå mister det jo litt sjarmen når de hadde en hel kasse med disse ganske billig til salgs på gartneriet da, men. :lol:

Re: Noen som kjenner anacyclus depressus?

Søn Jul 05, 2009 17:02

Mine Anacyclus depressus overvintret fint i den godt drenerte jorda de står i. De så akkurat likedan ut da snøen tinte i vår som de gjorde da snøen kom og dekket dem i fjor høst. :lol:

Re: Noen som kjenner anacyclus depressus?

Tir Jul 07, 2009 17:07

Høres tøft ut. Min står foreløpig ikke noe godt drenert, men den kan vel flyttes.
Vedlegg
IMG_2781.jpg
IMG_2781.jpg (24.64 KiB) Vist 1441 ganger

Re: Noen som kjenner anacyclus depressus?

Tir Jul 07, 2009 19:18

Eg har min i sandbed og der gikk morplanta ut i fjord. Men den hadde frøsådd seg så den har blomstra i år også. Eg regner denne for å være kortliva her hos meg. Den blomstrer seg kanskje i hel.
Skriv et svar