Jeg driver med bokashi og har gjort det siden i fjor sommer. Væsken jeg tapper av fryser jeg ned i ziplockposer, så jeg kan vanne den ut og gjødsle med den utover i sesongen. Bokashibøtta fylles med oppkappet matavfall og bokashstrø mellom hvert lag. Væsken tappes av jevlig. Så står den fulle bøtta anaerobt og modner i to uker og så skal den i jord. Jord under, fermentert bokashi+ jord godt blandet i midten og jord på toppen. Og uten lokk, for nå skal resten av prosessen skje aerobt. Jeg laget meg jordfabrikk inne i januar og det gikk aldeles strålende. Den stod på varmekabler og kom også selv opp i god temperatur i midten, mens prosessen var på sitt mest intense. Nå har jeg en stor kasse med svart digg jord, som skal ut etter påske. Tenkte å solde den og blande endel i pallekarmene mine som jordforbedring. Klumpene har jeg over i en utendørs jordfabrikk, som jeg etablerer nå.
Helt forundret over hvor fin jord det blir så fort.