Skift til PC-stil
Mykje lys og mykje varme.
Om drivhus og plantene vi har der.
Skriv et svar

Veggdrivhus

Tor Mar 29, 2018 12:43

Jeg snuser på veggdrivhus av denne typen https://hageglede.no/butikk/veksthus/ida-serien/1-3-m2

Enten det minste eller det mellomste. Tenker å ha polykarbonat. Noen som har erfaringer? Kvalitet? Hva med plassering? Der jeg kan ha det er det direkte sol fra midt på dagen til litt utpå kvelden, og det er en lun krok, så jeg er redd for at det blir litt vel varmt...

Re: Veggdrivhus

Lør Mar 31, 2018 10:54

Det er noen faktorer du bør tenke over.
Drivhuset har et veldig lite luftvolum, det vil derfor bli store temperatursvingninger. Det må kompenseres med automatisk lufting, og tilleggsvarme vår og høst.
Det vil bli høg luftfuktighet i drivhuset. Hvis du setter det mot husveggen din kan du få problemer i veggkledningen, avhengig av hvilket materiale og hva slags overflatebehandling du har.

Re: Veggdrivhus

Lør Mar 31, 2018 13:37

Har satt opp et slikt for min søster, og da satt jeg det på en platting av impregnert tre, dette sørger sammen med takluke og dør at det blir lufting nok og ikke noe luftfuktighetsproblem i det hele tatt! Eneste bakdelene jeg ser mer på enden av sesongene og holde temperatur, og med ei agurk, tomat og paprikaplante er det stapp fullt:-) men veldig greit å prøve seg fram og skaffe erfaring med!

Jeg har bygd ei ramme med takplater som jeg monterer over om vinteren, da det ikke tåler mye snø på seg!

Re: Veggdrivhus

Søn Apr 01, 2018 17:13

Takk for innspill! Det vil stå inntil en skillevegg, og ikke en husvegg, så fukten er ikke er så stort problem. Godt poeng med det minste, spørs om jeg bør gå opp en størrelse... *trist og leit*
Ekstra varme spørs det om det blir, det er mer for å lune mot trønderværet... Forlenger kanskje sesongen bittelitt, men antageligvis ikke.
Skriv et svar