Skift til PC-stil
Sykdommer og skadedyr . Alt som kribler, kryper og gnager på feil steder.
Skriv et svar

Hekk som brunsnegler misliker?

Fre Apr 13, 2018 10:29

Finnes det? En hekkeplante som brunsnegler misliker? Vi skal anlegge helt ny hage i tettbebygd strøk hvor jeg vet det er en del brunsnegle-plager. Jeg har googlet meg frem til stauder og sommerblomster som brunsneglene misliker, og kommer til å satse på kun dét. Men så kunne vi godt tenke oss å plante en hekk på den ene siden av huset, og da finner jeg ikke noe særlig hjelp i min venn Google. Kanskje noen her kan tipse meg? :)

Re: Hekk som brunsnegler misliker?

Fre Apr 13, 2018 13:24

Snegler liker ikke roser. Du lan lage en flott hekk av rosebusker :D
(Ellers kan jeg ikke huske å ha sett brunsnegler krypende i noen hekk noen gang)

Re: Hekk som brunsnegler misliker?

Fre Apr 13, 2018 20:33

Det er brunsnegler her jeg bor, men jeg har aldri sett dem på en eneste hekk selv om det er mange ulike typer hekker/hekkplanter i området (kan i hvert fall gå god for thuja, barlind, bøk, spirea, mispel og svartsurbær). Hos meg finner jeg dem faktisk oftest på løvetann, men selvfølgelig også noen ganger i blomsterbedet, særlig der det er jordbær. Jevnlige runder med plukking/klipping når det er regnvær hjelper veldig godt på å holde bestanden nede. Finner sjelden mer enn 10 stk på en kveld selv om de er tallrike i et friområde som ligger en halv kilometer unna.

Re: Hekk som brunsnegler misliker?

Søn Apr 15, 2018 17:06

Jeg har f.eks lest følgende: Sneglene unngår ofte vedaktige planter som rododendron, roser og bartrær. Og da lurer jeg på om det finnes en type hekk med samme egenskaper?

Re: Hekk som brunsnegler misliker?

Søn Apr 15, 2018 17:07

kirsitn skrev:Det er brunsnegler her jeg bor, men jeg har aldri sett dem på en eneste hekk selv om det er mange ulike typer hekker/hekkplanter i området (kan i hvert fall gå god for thuja, barlind, bøk, spirea, mispel og svartsurbær). Hos meg finner jeg dem faktisk oftest på løvetann, men selvfølgelig også noen ganger i blomsterbedet, særlig der det er jordbær. Jevnlige runder med plukking/klipping når det er regnvær hjelper veldig godt på å holde bestanden nede. Finner sjelden mer enn 10 stk på en kveld selv om de er tallrike i et friområde som ligger en halv kilometer unna.


Takk! Det var jo flere interessante alternativer. :)
Skriv et svar