Skift til PC-stil
Sykdommer og skadedyr . Alt som kribler, kryper og gnager på feil steder.
Skriv et svar

Agnbøk med visne blader og døde kvister

Man Jun 01, 2020 18:12

Vi plantet agnbøk (ferdighekk) i fjor høst, og den kom kjempefint med masse nye skudd og blader nå i vår, fram til denne pinsehelgen. Vi har hatt noen veldig varme, tørre dager her, og har da også passet på å vanne hekken innimellom, på kveldstid. Nå oppdaget vi i sted at flere av toppene på hekken ser ut til å dø. Bladene har visnet og tørket inn, og flere kvister er tørre og ser helt døde ut. Lenger ned på plantene ser det friskt ut.

Vi har forsøkt å finne en gylden middelvei mtp vanning, fordi vi har lest at agnbøk ikke liker for mye vann på røttene. Men kan vi ha vannet for lite? Skjønner ikke det helt heller, for jorda kjennes lett fuktig ut. Vi vannet sist i går kveld, og da var det vel 4-5 dager siden vi vannet sist.
Jeg la merke til en del spinn på noen av de inntørkede kvistene, men det ser ut som vanlig edderkoppspinn.

Noen gode råd? Vil ikke at den fine hekken skal dø fra oss! :(

Re: Agnbøk med visne blader og døde kvister

Tir Jun 09, 2020 8:57

Vi fant ut av det. Sendte bilder til hagesenter hvor vi kjøpte hekkeplantene, og det viste seg å være et soppangrep. Vi fikk noe å sprøyte med, og nå, en uke etter sprøyting, kommer det nye knopper på de fleste av de nakne kvistene.enkelte kvister ser ut til å ha dødd, men de er det få av, heldigvis! :)
Skriv et svar