Snacks eller eksotisk middag...?

Del med andre. Prøv ut. Kommenter.

Moderatorer: toveve, AnnePåLandet, Villrose

Snacks eller eksotisk middag...?

Innlegg orchis Tir Aug 21, 2007 9:41

Etter jeg lærte lage disse kjøttbollene, har de blitt en av mine favorittretter, som gjester også elsker å få. Bruker denne oppskriften som base for suppeboller, curryretter, snacks, eller stekt i ovn som kjøttpudding. Varierer typen kjøtt. Ku, kalv, lam, gris, elg, kylling eller kalkun - velg det du vil....

Kokos- og kjøttdeigkroketter

250 g kokosmasse
ca 1 dl varmt vann
500 g kjøttdeig
½ ts tørket rekepasta (fås i asiatiske butikker under navn som: paté gapi, trasi, blachan, eller enklere: shrimp paste)
2-4 fedd hvitløk (eller mer for hvitløkelskere!)
1 ½ ts salt
1 ts nykvernet svartpepper
1 ½ ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts galangapulver (fås i asiatiske butikker). Kan erstattes med ingefær.
2 egg, pisket
olje (helst peanøttolje, smaker best) til frityrsteking
1-3 friske chillier setter absolutt en piff på det hele for de som krever sterkt!

Ha kokosmassen i en bolle og drypp over varmt vann. Bland til alt er fuktet. Bland i kjøttdeig.
Mos rekepastaen i en bolle og løs den så opp i ca en ts varmt vann. Knus hvitløk sammen med saltet og bland med rekepastaen, svartpepper og resten av krydderne. Tilsett piskede egg og bland godt. Hell dette over kjøttdeig-/kokosblandingen. Bland/kna til det blir glatt og jevnt. Form små boller og frityrstek dem. La de renne av på kjøkkenpapir eller rist. Serveres varme eller kalde, som snacks eller som tilbehør til ris- og karrirett.

Bollene kan også kokes i kraft (eller direkte i supper) for å unngå så mye fett. De blir da litt løsere, men fortsatt nydelige. Eller deigen kan bakes som kjøttpudding i ovn, gjerne i vannbad. Steketid har jeg aldri tatt. Stikker ned en pinne og kjenner etter! Temp. ca 180gr.
"If you die in an elevator, be sure to push the Up button."

Haltepinkens hage
Brukerens avatar
orchis
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1908
Registrert: Søn Feb 11, 2007 10:22
Bosted: Algarve, Portugal, USDA z10a

Innlegg Tourquise Tir Aug 21, 2007 11:41

Åh, de høres kjempegode ut, og må prøves!!
Tourquise
Lite snakkesalig bruker. Ennå.
Lite snakkesalig bruker. Ennå.
 
Innlegg: 9
Registrert: Man Aug 20, 2007 8:20
Bosted: En øy utenfor Bergen

Innlegg Charlotte Tir Aug 21, 2007 13:49

Oj! Dette hørtes snadder ut!!!!!! Må prøves. :D
Brukerens avatar
Charlotte
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 4474
Registrert: Lør Sep 24, 2005 15:48
Bosted: Kristiansand

Innlegg magnolia Tir Aug 21, 2007 15:52

Denne vil jeg prøve :sikle:
Brukerens avatar
magnolia
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 8317
Registrert: Tir Des 14, 2004 17:02
Bosted: H2/H3

Innlegg orchis Tir Aug 21, 2007 17:40

Bollene er forresten snadder som fyll i pitabrød med salat, løk, tomat etc. Og en herlig hvitløksdressing på toppen! En riktig kveldsgodbit :dream:
"If you die in an elevator, be sure to push the Up button."

Haltepinkens hage
Brukerens avatar
orchis
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1908
Registrert: Søn Feb 11, 2007 10:22
Bosted: Algarve, Portugal, USDA z10a

Innlegg assa Tir Aug 21, 2007 21:10

Ja denne må prøves :sikle: (med masse hvitløk i)
Brukerens avatar
assa
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 699
Registrert: Fre Feb 03, 2006 17:44
Bosted: Stjørdal


Gå til Oppskrifter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 0 gjester