Hva skal vi ha til middag - ukemeny

Del med andre. Prøv ut. Kommenter.

Moderatorer: toveve, AnnePåLandet, Villrose

Hva skal vi ha til middag - ukemeny

Innlegg JorunnEB Tir Jul 01, 2008 18:22

Det er vel antakelig ikke bare meg som lurer på hva vi skal servere til middag hver dag. Her hos oss brukte vi for noen år siden ukemeny, det fungerte egentlig ganske bra, og da visste jeg hva jeg skulle handle inn. Slik slapp vi å bare finne på noe lettvint stadig vekk og det er jo også en del dyrere å ty til disse løsningene.

Lurer på om noen vil være med å lage disse ukemenyene. Hvis vi lager hver vår ukemeny så kan vi kanskje få meny som gjelder for et helt år til slutt. Og på denne måten kanskje få noen nye ideer til middager som vi ikke har brukt/tenkt på tidligere.

Her er mitt forslag til en uke:

Mandag: Medisterkaker m/surkål
Tirsdag: Stekt seifilet m/løk
Onsdag: Tomatsuppe og Pannekaker
Torsdag: Stekt flesk m/kålrabistappe
Fredag: Lasagne
Lørdag: Pizza
Søndag: Kyllingfilet m/ris og kantarell og sjampignonsaus


Naturen er uhåndterlig, men jeg gjør så godt jeg kan
Brukerens avatar
JorunnEB
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 247
Registrert: Tir Okt 03, 2006 12:35
Bosted: Hønefoss

Innlegg Gundad Tir Jul 01, 2008 19:56

OK, eg tek utfordringa, her kjem mitt forslag.

Mandag: Gratinert brokkoli med ostesaus og bacon
Tirsdag: Sei i sursøt saus med ris og rømme
Onsdag: pasta carbonara med bacon og erter
Torsdag: Laks bakt i folie med teriyakisaus og vårløk
Fredag: Heimelagd pizza med pesto, tomatar, mozarella og rivne bitar av spekeskinke
Laurdag: Fajitas med kjøttsaus, guacamole og salat
Søndag: Gravlaks med dillstua poteter

Alt godt, Gunda
Brukerens avatar
Gundad
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2957
Registrert: Ons Jun 29, 2005 23:58
Bosted: Rodeløkka, Oslo og Billingsfors, Sverige

Innlegg Pernille Ons Jul 02, 2008 8:25

Og for de mindre avanserte ;)

Mandag: Spagetti med kjøttsaus
Tirsdag: Fiskeboller i hvit saus m/ poteter og gulrøtter
Onsdag: Lasagne (kan forberedes kvelden i forveien, trenger bare stekes når du kommer hjem)
Torsdag: Seibiff med poteter og stekt løk, pluss evt stekte grønnsaker
Fredag: Pannekaker
Lørdag: Risengrynsgrøt eller rømmegrøt
Søndag: Bakt laks med egnet tilbehør

Jeg har unger som piller ut alt med farge i maten, derfor kan ukemenyene mine være ganske kjedelige for "vanlige" folk. Satser på at det er et forbigående fenomen.
Pernille

I mitt neste liv vil jeg bli en blomst som du kan lukte på.
L. Kilevold
Brukerens avatar
Pernille
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 292
Registrert: Man Jun 16, 2003 13:21
Bosted: Trondheim

Innlegg elisa Ons Jul 02, 2008 8:27

Me planlegg middager for ei veke i slengen, det gjør både innkjøp og matlaging enkelt, også slepp ein det evige problemet "kva skal me ha til middag i dag, då?". Me har ei lita bok med alle vekemenyane slik at etterkvart er det berre å plukke frå tidlegare veker, skikkelig mix'n'match :) . Og ein kan også planlegge å koke ekstra ris ein dag for så å ha stekt ris neste dag. Her eit forslag:

Mandag: Fiskekaker med poteter og råkostsalat
Tirsdag: Omelett med paprika, purre og pølse og resten av potetene frå i går
Onsdag: Torskefilet bakt med sitron og mynte, puré av grønne erter og ris (ein hit hos oss)
Torsdag: Pasta med saus av blåmuggost og brokkoli
Fredag: Heimelaga hamburger
Lørdag: Steikt laks med tagliatelle, fløytesaus med sjalottløk, salat
Søndag: Viltgryte
Brukerens avatar
elisa
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 532
Registrert: Fre Sep 26, 2003 16:00
Bosted: Bergen

Innlegg SiljaV Ons Jul 02, 2008 9:07

elisa skrev:Me har ei lita bok med alle vekemenyane slik at etterkvart er det berre å plukke frå tidlegare veker, skikkelig mix'n'match :) .


Himmel og hav så lurt. Noteres. Her er gubben i pappapermisjon, så det blir en del grandiosa kan man si ;) . Gleder meg til ferien nå jeg :mrgreen:

Men i dag skal vi ha makrell med agurksalat, nye poteter og rømme :D
Hilsen fra Silja
(Tidligere nick Marosa)
-----------------------------
Min hageblogg
Brukerens avatar
SiljaV
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3418
Registrert: Ons Mai 03, 2006 9:25
Bosted: Nevlunghavn, Larvik - H2

Innlegg Tinkabell Tor Jul 03, 2008 17:05

Og for oss med garn og fiskestang i umiddelbar nærhet:

Mandag: Stekt seifilét med stekt løk, raspete gulrøtter og nypoteter.
Tirsdag: Fiskekaker, som ble laget igår kveld.
Onsdag: Kald makrell, som ble laget igår kveld, med pepperrotsaus.
Torsdag: Fiskesuppe på kraft fra bein fra tidligere i uken. Dessert.
Fredag: Om ikke fisken biter på ettermiddagen, blir det salat med feta og skinke eller stekt bacon.
Lørdag: Grilling av det man måtte ha. Fisk er veldig godt, spesielt om det skulle dukke opp en sjøørret i garnet. Fylles med salt, pepper, rømme og dill, og pakkes inn i smurt folie.
Søndag: Fersk fisk. Helst en torsk på stangen.

Og så var det ut med garn og stang igjen for å lade opp til neste uke. :mrgreen:
Lys og Varme, takk!
Linnemi
Brukerens avatar
Tinkabell
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3757
Registrert: Fre Jan 07, 2005 16:38
Bosted: Os

Innlegg Ninni Tor Jul 03, 2008 17:22

Nammm, her var det mye godt. Noen som har lyst på middagsgjest? :lol:

Her er et eksempel på middager i en ukemeny:
Mandag: Kyllingfilét, salat m ristete pinjekjerner og feta (blander i lett av oljen til fetaosten), ris
Trisdag: Laksefilet i ildfast form med rømmeklatt + sitron og dill, nypoteter, agurksalat. Dessert (da spiser guttene fisken sin...)
Onsdag: Omelett, spansk, tykk m potetskiver surret i olivenolje og løk, grillete eller ovnsbakte spicy tomater ved siden av, ristet brød
Torsdag: Kyllingwok med ris eller salat med kikerter
Fredag: Spaghetti
Lørdag: Tortillas eller spekemat
Søndag: Gryte av et eller annet slag eller stek
GRILL når været tilsier det
Ninni
'Gardens are not made by sitting in the shade', Rudyard Kipling

Bilde

HAGEBLOGGEN MIN
Brukerens avatar
Ninni
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2986
Registrert: Lør Jul 26, 2003 16:49
Bosted: Hurum, H3

Re: Hva skal vi ha til middag - ukemeny

Innlegg RandiF Ons Nov 05, 2008 11:20

Mitt forslag:

Mandag: Stekt fisk m/poteter og raspa gulrøtter
Tirsdag: Betasuppe m/salt kjøtt og masse grønnsaker og god kraft
Onsdag: Klippfisk m/ kålrabistappe, ertestuing og stekt flesk
Torsdag: Kylling i en eller annen form
Fredag: Ovnstekt laks, ev. fiskekaker m/ råkostsalat
Lørdag: Hjortefilet/biff eller lammekoteletter
Søndag: Gryte med hjort eller lam
Hilsen Randi i Florø
Min blogg

En får værra som en vart når en itj vart som en sku'
Brukerens avatar
RandiF
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1813
Registrert: Lør Mar 15, 2003 23:09
Bosted: Florø - H2

Re: Hva skal vi ha til middag - ukemeny

Innlegg Mokki Ons Nov 05, 2008 12:46

Med en gubbe som er utrolig kresen i matveien, så er middag en utfordring! Jeg blir så matlei siden vi stort sett kjører på en del gjengangere og siden enkel norsk mat som kjøttkaker eller fiskekaker (som kan raskes med i forbifarten på butikken) er utelukket, så føles det som om at alle nye retter må finnes i en bok et eller annet sted og spesialingredienser kjøpes inn.... :roll:

Men for andre kan det jo være litt inspirasjon i en typisk ukemeny hos oss?

Mandag: Linsesuppe (Fedon Lindberg sin oppskrift med dobbel krydring)
Tirsdag: Kokt torsk med naturris og karrisaus med løk i
Onsdag: Risotto med brokkoli og sopp
Torsdag:Ovnsstekte poteter\løk\paprika (krydret med sitronskall, timian salt og pepper+ olje)
Fredag: Løksuppe med foccacia
Lørdag: Gryterett (peanøttgryte eller Toro Thai Redcurry med svinefilet i strimler, squash , paprika og løk)
Søndag: Foliekokte laksefileter (m/sitronpepper), potet, agurksalat og tortilladipp
Brukerens avatar
Mokki
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2483
Registrert: Ons Mar 19, 2003 11:54
Bosted: Trondheim, Sør-Trøndelag

Re: Hva skal vi ha til middag - ukemeny

Innlegg Berit Ons Nov 05, 2008 12:51

Mandag: Seigryte m.poteter og grønnsaker, alt i ett
Tirsdag: Grønnsaksuppe m. grove kjøttboller, rundstykker til
Onsdag: Kokt blomkål m. fiskepudding og reker i hvit saus over, kapers på, poteter til
Torsdag: Jordskokkgrateng m. litt spekeskinke
Fredag: Wok m. scampi, nudler
Lørdag: Havregraut, kyllingsalat til kvelds
Søndag: Stekt laksefilet m. timian- og karvedryss (prøv, det er godt!), tagliatelle, grønnsaker, hollandaise

Morsomt!
Denne tråden skal jeg sannelig skrive ut om en dag eller tre!
Brukerens avatar
Berit
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3571
Registrert: Fre Mar 21, 2003 11:44
Bosted: Bor på Ringebu, lever på Sunnmøre

Re: Hva skal vi ha til middag - ukemeny

Innlegg torill Ons Nov 05, 2008 16:17

Mandag:Lapskaus +rester av søndagen dessert..
Tirsdag:Panert hysefile,med hvit saus,kokte poteter og raspet gulrot.
Onsdag:Pannekaker m/stekt flesk. Tronhjemssuppe
torsdag: Potetball,salt kjøtt svinemør og kålrotstappe.
Fredag Biff,greske poteter,bearnesaus+god vin....
Lørdag hjemmelaget pizza,salat og vin...
Søndag Svinestek med surkål,grønnsaker,poteter og brun saus.Hjemmelaget karamellpudding m/pisket fløte til dessert.
Hilsen Torill
H3/4 Sunnmøre. En visdom som ikke kan leses i bøker,kan leses i roserBilde Fotogalleri oppdatert 30/12 07
Brukerens avatar
torill
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2132
Registrert: Lør Mar 15, 2003 19:10
Bosted: -Ålesund-

Re: Hva skal vi ha til middag - ukemeny

Innlegg Ingrid E Tor Nov 06, 2008 10:34

Med billig ribbe i butikkene nå frem mot jul, vil jeg slå et slag for min urtemarinerte ribbe. :D
Etter ribben er tint i kjøleskap - hvis den har vært frosset - gni den inn med salt og pepper - ver raus - og pakk den inn i plastfolie eller annen plast. La den ligge med dette to døgn i kjøleskapet. Så blander du diverse urter som er fine til svin - nå i de senere årene har det kommet en blanding fra Øko-urt som heter ribbekrydder. Den er ypperlig til dette - med god olivenolje. Bruk gjerne en steinmorter hvis du har. Så smører du inn ribben med denne blandingen etter den har ligget to døgn med salt og pepper. Pakk den deretter inn igjen og la den ligge på kjøkkenbenken til neste dag. Så har du av mesteparten av den grønne guffa, forsteker den litt i en varm stekepanne, og så steker du den som vanlig ribbe.
Det blir knallgodt :sikle:
Med vanlig ribbetilbehør blir dette en flott søndagsmiddag. :konge:

Ellers er mitt forslag til ukemeny dette:

Mandag: Dobbelpanert seifilet med poteter og revet gullerot
Tirsdag: Hjemmelagde reinsdyrkjøttkaker med brun saus, poteter og grønnsaker + makaroni
Onsdag: Pannekaker og tomatsuppe + makaroni
Torsdag: Kjøttdeigsblanding i pitabrød - Kjøttdeig + løk + finsnittede gullerøtter + mais + en god pastasaus m/div tilsetninger
Fredag: Lettrøkt torsk med hjemmelagd potetstappe
Lørdag: Risengrynsgrøt m/spekemat og flattbrød i tre-firetida og Taco til kvelds framfor TV'n
Søndag: Urtemarinert svineribbe med "vanlig" ribbetilbehør. Riskrem laget med restene av risengrynsgrøten fra i går med rød saus til dessert.
Med vennlig hilsen Ingrid på Lora Bilde
Min hageblogg
Brukerens avatar
Ingrid E
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 845
Registrert: Man Apr 19, 2004 0:36
Bosted: Lora i Lesja Kommune, H8

Re: Hva skal vi ha til middag - ukemeny

Innlegg JorunnEB Tir Apr 26, 2011 20:03

Ser at det er en stund siden det er blitt noen fornyelser på ukemenyene. Kanskje vi har noen nye som vil bidra med sine ukemenyer?
Naturen er uhåndterlig, men jeg gjør så godt jeg kan
Brukerens avatar
JorunnEB
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 247
Registrert: Tir Okt 03, 2006 12:35
Bosted: Hønefoss

Re: Hva skal vi ha til middag - ukemeny

Innlegg ElisabethS Tir Apr 26, 2011 20:17

Jeg lager ukesmenyer i excel, ny for hver uke, og planen er at jeg da etter hvert har klarlagte menyer for hele året (som jo selvfølgelig kan forandres underveis). Jeg lager bare klart for mandag-torsdag for da har vi noen dager å sjonglere på. Så kan jeg bytte om tida ikke strekker til, vi har mer lyst på torsdagsretten på tirsdag f.eks og så skjer det alltid noe uforutsett så man ikke får laget alt man trenger. Første ukene jeg hadde for mandag-søndag endte jeg bare opp med å kaste veldig mye mat.

Nå har det sklidd helt ut, men er nødt til å komme igang igjen siden det tar mer tid å gruble på hva man skal ha hver dag, pluss at det jo blir så dyrt å handle flere ganger per uke.

Anbefaler forresten denne bloggen, her kommer det ny ukesmeny med fullstendige oppskrifter hver søndag:

http://trinesmatblogg.no/
Nybegynner i hagen, men går på med friskt mot.
Alle de dagene som kom og gikk - ikke visste jeg at det var de som var livet.
Min hageblogg
ElisabethS
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 968
Registrert: Tor Apr 24, 2008 22:01
Bosted: Ringsaker


Gå til Oppskrifter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 0 gjester