Middelhavsduftende tomater og paprika

Del med andre. Prøv ut. Kommenter.

Moderatorer: toveve, AnnePåLandet, Villrose

Innlegg Jorunn Man Jul 07, 2003 22:10

Jeg har begynt å abonnere på økologiske grønnsaker, og laget derfor et par upretensiøse favorittsommerretter i helga. Kanskje de passer for hagegalninger med bugnende drivhus?


<U>Ovnsbakte tomater</U>


Tomater, olivenolje, timian eller oregano, salt og pepper.


Tomater deles i to, legges med snittflatene opp i ildsfast form smurt med litt olivenolje. Sprinkle over mer olivenolje, timian eller oregano (tørket går bra)+ salt og pepper. Stekes/tørkes i ovnen ved 125 grader i 3 timer, mens de deiligste dufter sprer seg i huset ditt...


Server som tilbehør til stekt eller grillet kjøtt eller fisk (feks makrell!), eller som tapa/forrett, feks sammen med fetaost (drypp litt av den oransje, tomatinfuserte olja i formen over fetaen, mmm...)


<U></U>


<U>Grillet paprika</U>


Paprika, hvitløk, olivenolje, salt og pepper.


Rød og/eller gul paprika deles i to på langs, fjern kjerner og hinner. Legges med snittflaten ned på stekebrett med bakepapir under grillen i ovnen. (Evnt kan man grille dem hele på grillen i hagen, men da blir det mer arbeid å fjerne kjerner etterpå...) Uansett er poenget å grille paprikaen til den blir kullsvart. La dem dampe i en bolle dekket med plastfolie i et par minutter. Fjern så skinnet - hvis de er tilstrekkelig svidd går det svært lett. Skjær i strimler og legg dem så varme som mulig i en marinade av god olivenolje, skivet, rå hvitløk, salt og pepper.


Server som forrett/tapa sammen med noe salt, feks oliven og/eller middelhavsansjos + en skvis sitron eller en skvett vineddik, eller på tusen andre måter!! Man har ikke smakt paprika før man har prøvd den grillet!
Brukerens avatar
Jorunn
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 829
Registrert: Tir Mai 20, 2003 11:10
Bosted: Norge

Gå til Oppskrifter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 4 gjester