Albykringle

Del med andre. Prøv ut. Kommenter.

Moderatorer: toveve, AnnePåLandet, Villrose

Innlegg Aud Tor Nov 09, 2006 14:38

Stekeovnsvasken gikk greit den og :) . Jeg har sikret meg der og :o Aluminiumsfolie i bunnen :D
Du blir ikke ferdig før du har begynt.
Nye bilder 2008

Albumet mitt
Brukerens avatar
Aud
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 574
Registrert: Ons Aug 18, 2004 15:34
Bosted: Rogaland

Innlegg red hobbitt Tor Nov 09, 2006 14:52

Aud skrev:Stekeovnsvasken gikk greit den og :) . Jeg har sikret meg der og :o Aluminiumsfolie i bunnen :D

Har du alltid aluminiumsfolie i bunnen av stekeovnen, eller var det for anledningen? Hmm, har ikke tenkt på det, men det er jo sikkert lurt å ha bunnen dekket av alu.folie.
Brukerens avatar
red hobbitt
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1287
Registrert: Fre Jul 22, 2005 21:34
Bosted: Nordland

Innlegg UnaCita Tor Nov 09, 2006 14:57

Aha! Det med folie i bunnen av ovnen skal jeg jammen huske på :^: !

Gruer meg allerede til rens av stekeovnen etter julens ribbesteking xx( xx( xx( !!! Ikke liker jeg ribba noe særlig heller, men må jo lage det til de andre i klanen.

Ble vel en avsporing dette men :oops: .
UnaCita
Brukerens avatar
UnaCita
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1584
Registrert: Tor Aug 10, 2006 11:53
Bosted: Skoger, Buskerud

Innlegg Aud Tor Nov 09, 2006 15:57

Ja jeg har alltid folie i bunnen av stekeovnen 8) Noen mener at undervarmen blir svakere :? Om det er rett vet jeg ikke. Men det er mye lettere å skifte folie enn å vaske bort alt som faller ned 8) . Har og hørt at noen bruker bakepapir :D

Er og inne på tanken om avsporing. Hvis så kan vel noen dele dette innlegget :)
Du blir ikke ferdig før du har begynt.
Nye bilder 2008

Albumet mitt
Brukerens avatar
Aud
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 574
Registrert: Ons Aug 18, 2004 15:34
Bosted: Rogaland

Innlegg iduns Tor Nov 09, 2006 16:00

Salmiakk seier eg bare 8) ! Salmiakk må til ved rensing av steikeomn. Ribbefeittet set seg ikkje bare i botnen av steikeomnen, men alle stader inni der. Du gjer slik det står bak på salmiakkflaska. Clouet er at salmiakkdampen løyser opp det fastbrende feittet inni omnen og etterpå vaskar du bare med varmt vatn (og munnbind...)
Brukerens avatar
iduns
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1234
Registrert: Tir Mai 13, 2003 12:54
Bosted: H3-Sandvika Norge

Innlegg Lene i Fredrikstad Fre Nov 10, 2006 14:01

Jeg fortalte en jeg kjenner om den herlige albykringla (= hagegalkringla ;)). hun hadde en oppskrift: Dette er altså en annen versjon av samme kringle. Jeg har ikke prøvd den ennå, men den ser jo god ut den også.... :^:

Deigen:
600 g hvetemel
100 g margarin
1/2 liter melk varmes til 37 grader
100 g gjær
50 g sukker og 2 egg røres sammen

Arbeid sammen ingrediensene til deigen, la heve.

Fyll : 200 g sukker 200 g smør 1 ts vaniljesukker røres hvitt

Halvparten av deigen i langpanne.
Hell på fyllet og legg resten av deigen oppå

Strø hakkede mandler og perlesukker på.
200 grader 25 minutter



Jeg kjenner igjen hakkete mandler og perlesukker fra galleri F15. Denne oppskriften har litt margaring istedenfor masse, mye smør i deigen. Og den har sukker istedenfor melis i fyllet. Så en sammenligning er jo artig.
Hilsen Lene
-------------------------------------------
planter blir kompost blir liv
blir min hage.
Hagedagbok
Oppskrifter
Brukerens avatar
Lene i Fredrikstad
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 5153
Registrert: Fre Mar 21, 2003 19:01
Bosted: Fredrikstad/østsiden - flatmark på leire.

Innlegg torill Fre Nov 10, 2006 17:37

Jeg bakte Alby kringle i går,etter oppskrift nr 1. Å jeg må bare si at den smakte alldeles nydelig. Det gikk akkurat 25 min fra de var tatt ut av ovnen,til de var fortært..... :?

Skal prøve nr 2 i morgen... ;)
Hilsen Torill
H3/4 Sunnmøre. En visdom som ikke kan leses i bøker,kan leses i roserBilde Fotogalleri oppdatert 30/12 07
Brukerens avatar
torill
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2132
Registrert: Lør Mar 15, 2003 19:10
Bosted: -Ålesund-

Innlegg calypso Fre Nov 10, 2006 18:35

Nå har Google begynt å fange opp diskusjonen her, og det blir nok snart flere treff på Hagegal enn på Galleri 15. :mrgreen:
Siden navnet er registrert bør den kanskje heretter omtales som "Hagegal-kringlen" ;)
- så kan vi vurdere å beskytte navnet en dag?
Ståle
Brukerens avatar
calypso
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 12085
Registrert: Lør Aug 09, 2003 16:14
Bosted: Nøtterøy

Innlegg solfrid Fre Nov 10, 2006 18:49

calypso skrev:Nå har Google begynt å fange opp diskusjonen her, og det blir nok snart flere treff på Hagegal enn på Galleri 15. :mrgreen:
Siden navnet er registrert bør den kanskje heretter omtales som "Hagegal-kringlen" ;)
- så kan vi vurdere å beskytte navnet en dag?


Kult! :mrgreen:


"Hagegalkringlen" er den herved omdøpt til - prompte!
Dagliljer 2011!
Keep It Simple, Stupid!
Brukerens avatar
solfrid
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 7510
Registrert: Lør Mar 15, 2003 15:35
Bosted: Gressvik i Fredrikstad, H2

Innlegg Line Cathrin Fre Nov 10, 2006 19:24

:lol: :lol: :lol:

Google er en fin sak. :mrgreen:
Bilde
Vrooom.....

Hope begins in the dark, the stubborn hope that if you just show up and try to do the right thing, the dawn will come. You wait and watch and work: You don't give up.
Brukerens avatar
Line Cathrin
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 9029
Registrert: Ons Mar 26, 2003 20:26
Bosted: Malvik

Hjelp!

Innlegg primula Lør Nov 18, 2006 14:39

Nå har jeg laget deigen, fyllet røres luftig og hvitt i kjøkkenmaskinen, men hva gjør jeg nå? Skal kringlen rulles sammen som til kanelsnurrer eller bare brettes? Har noen et bilde? Hjelp! :shock:
Har jo aldri sett denne kringlen som dere skryter slik av................ :?
Brukerens avatar
primula
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1238
Registrert: Ons Feb 15, 2006 8:27
Bosted: Målselv i Troms

Re: Hjelp!

Innlegg solfrid Lør Nov 18, 2006 14:55

primula skrev:Nå har jeg laget deigen, fyllet røres luftig og hvitt i kjøkkenmaskinen, men hva gjør jeg nå? Skal kringlen rulles sammen som til kanelsnurrer eller bare brettes? Har noen et bilde? Hjelp! :shock:
Har jo aldri sett denne kringlen som dere skryter slik av................ :?


Lagde tre rektangler som jeg brettet sammen. NB - husk å legge dem i en langpanne med høye kanter. :)
Dagliljer 2011!
Keep It Simple, Stupid!
Brukerens avatar
solfrid
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 7510
Registrert: Lør Mar 15, 2003 15:35
Bosted: Gressvik i Fredrikstad, H2

Innlegg primula Lør Nov 18, 2006 15:43

Takk for raskt svar! Nå har jeg laget begge variantene. Gleder meg til ettermiddagskaffen. :)
Brukerens avatar
primula
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1238
Registrert: Ons Feb 15, 2006 8:27
Bosted: Målselv i Troms

Innlegg ingrid9000 Lør Nov 18, 2006 15:53

UnaCita skrev:Ha, ha Aud :D . Du har gitt meg dagens beste latter med de bildene og den beskrivelsen.
Jeg tenker vi har gått på samme bakekurs, for jeg er heller ikke noen baker :oops: . Må nesten prøve denne oppskriften jeg også nå. Så jo morsomt ut, unntatt ovnsrengjøringen xx( .

Du var jo snartenkt som tok bilder underveis da. Om du ikke er noen stor baker, har du jammen humoren i orden :konge:

Takk, takk, takk :tilber:


åja dette kan jeg også skrive under på, både ros til fortelleren og erfaringer med "kringle" som este utover kantene på bakeplata!! Noe så fortærandes!!! Jeg var så flau at.. :oops: Og kaffegjestene fikk ingenting til kaffen, turde ikke vise frem resultatet.. :oops:
.
Brukerens avatar
ingrid9000
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3700
Registrert: Man Jun 19, 2006 22:12
Bosted: Engerdøl, bor i Nordjylland, Danmark

Innlegg Gundad Lør Nov 18, 2006 22:24

Ville det kanskje hjelpe for å stabilisere fyllet viss ein piska inn eitt par spiseskeier kveitemjøl i fyllet før det hamna i kringla? Kanskje det ville binde det litt?

Alt godt, Gunda
Brukerens avatar
Gundad
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2957
Registrert: Ons Jun 29, 2005 23:58
Bosted: Rodeløkka, Oslo og Billingsfors, Sverige

Innlegg Aud Søn Nov 19, 2006 9:58

Jeg kunne likt å få vite hvordan framgangsmåten var hos de som hadde lykkes med denne kringlen :D

Ellers har jeg fått det rådet at jeg bare skulle ha fyllet på 2/3 av kringlen. Brette først over de 2 med fyll og legge den 3 delen over. Da var det ikke så lett for fyllet å renne ut.

Det hadde vært moro å få den til :lol:

Tilleggsspørsmål. Hevet kringlen seg etter at fyllet var tatt på? :?
Du blir ikke ferdig før du har begynt.
Nye bilder 2008

Albumet mitt
Brukerens avatar
Aud
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 574
Registrert: Ons Aug 18, 2004 15:34
Bosted: Rogaland

ForrigeNeste

Gå til Oppskrifter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 0 gjester