Hvordan få vellykket nybakt brød (med oppskrifter)

Del med andre. Prøv ut. Kommenter.

Moderatorer: toveve, AnnePåLandet, Villrose

Hvordan få vellykket nybakt brød (med oppskrifter)

Innlegg Lissa Lør Nov 04, 2006 17:24

jeg har netopp bakt brød, brukte grovbakstmelet og la til et par never med havregryn ( nam) :sikle:
brødet smaker nydelig det, men det henger ikke sammen... hva må jeg gjøre for å kunne skjære skikkelige skiver av det?
hva gjør jeg feil?

edit 2/12-06: forandret overskriften til litt mer dagsaktuell
;)
Venter på at en ny hage skal finne meg..... er hageløs!
Brukerens avatar
Lissa
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2917
Registrert: Lør Jun 10, 2006 8:42
Bosted: Bergen

Innlegg Tinkabell Lør Nov 04, 2006 17:30

Jeg er ingen ekspert på brødbaking, men jeg tenker at det kanskje er blitt vel tørt? Havregryn trekker mye væske.
Eller så er jeg heeeelt på bærtur. ;)
Brukerens avatar
Tinkabell
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3757
Registrert: Fre Jan 07, 2005 16:38
Bosted: Os

Innlegg Hønemor Lør Nov 04, 2006 17:36

En god "dæsj" ekstra med olje tenker jeg gjør susen.


...og som jeg hater det når mamma sier at jeg bare skal ha i en dæsj :oops: :?
Jeg kan motså alt....untatt fristelser
Brukerens avatar
Hønemor
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1012
Registrert: Tor Apr 21, 2005 14:19
Bosted: Kolbu påToten H5

Innlegg Lissa Lør Nov 04, 2006 17:43

dæsjer og anelser og tanker er gode å ha når man kokkelerer ja :lol: :lol:

ok, så væske binder brødet mer sammen? eller fett?
Venter på at en ny hage skal finne meg..... er hageløs!
Brukerens avatar
Lissa
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2917
Registrert: Lør Jun 10, 2006 8:42
Bosted: Bergen

Innlegg Maria i Strandhuset Lør Nov 04, 2006 17:51

Eller honning! Udmerket både som bindemiddel og som smakstilsetning. Visstnok sunt også. Men det varierer jo. Hva som er sunt, altså! :mrgreen:

Mikkel
Brukerens avatar
Maria i Strandhuset
Svært skravlete bruker
Svært skravlete bruker
 
Innlegg: 1784
Registrert: Tor Okt 13, 2005 11:24
Bosted: Steinsnes, Horten

Innlegg Lissa Lør Nov 04, 2006 18:01

så det var fett, sukker, eller vann som bedret situasjonen da?
Venter på at en ny hage skal finne meg..... er hageløs!
Brukerens avatar
Lissa
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2917
Registrert: Lør Jun 10, 2006 8:42
Bosted: Bergen

Innlegg Christine Lør Nov 04, 2006 18:22

Jeg bruker alltid ca 1 dl olje (vanlig olivenolje - ikke extra virgin) når jeg baker brød, det gjør at de henger sammen. (til 3 brød) Overheving kan også gjøre brødene løse.
Brukerens avatar
Christine
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3072
Registrert: Man Mar 08, 2004 13:24
Bosted: Lier, H3

Innlegg lilly Lør Nov 04, 2006 18:29

Prøv denne oppskrifta neste gang du baker brød:
1 kg hvetemel
1/2kg grovbakst
1/2kg dansk rugbrød
1pk gjær
ca 1 1/4 l lunkent vann
litt honning eller sirup
litt salt
arbeid deigen godt sammen og hev til dobbel størrelse. Bak ut til 3brød og etterhev godt.(jeg etterhever ca 40-45min)
Stekes ved 200 grader ca 45 min.
Lykke til :)
lmr
Brukerens avatar
lilly
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 219
Registrert: Fre Sep 05, 2003 8:16
Bosted: Vest -Agder

Innlegg ingrid9000 Lør Nov 04, 2006 18:36

Lissa skrev:så det var fett, sukker, eller vann som bedret situasjonen da?


Hvis du vil ha havregryn i brødet, så prøv å røre dem ut med for eksempel surmelk, kefir, naturell yoghurt, hva du måtte ha av syrnede melkeprodukter, til en grøtlignende konsistens. Disse syrnede produktene gjør brødet saftig og samtidig har du automatisk den ekstra væsken som havregrynene har bruk for. Tilsett grøten til deigen før du har hatt i alt melet.

en annen ting som vil gjøre brødet saftig er hvis du river en rå potet og tilsetter deigen!
Brukerens avatar
ingrid9000
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3700
Registrert: Man Jun 19, 2006 22:12
Bosted: Engerdøl, bor i Nordjylland, Danmark

Innlegg Lissa Lør Nov 04, 2006 18:41

saftig var ikke noe problem...,men jeg skal ha det i tankene :)
Venter på at en ny hage skal finne meg..... er hageløs!
Brukerens avatar
Lissa
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2917
Registrert: Lør Jun 10, 2006 8:42
Bosted: Bergen

Innlegg Christine Lør Nov 04, 2006 18:41

At deigen er løs når du heller den i former er også en fordel, altså mye væske- både vann og olje er bra!
Brukerens avatar
Christine
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3072
Registrert: Man Mar 08, 2004 13:24
Bosted: Lier, H3

Innlegg Lissa Lør Nov 04, 2006 18:42

den var var ganske fast, så....
Venter på at en ny hage skal finne meg..... er hageløs!
Brukerens avatar
Lissa
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2917
Registrert: Lør Jun 10, 2006 8:42
Bosted: Bergen

Innlegg ingrid9000 Lør Nov 04, 2006 18:44

Lissa skrev:saftig var ikke noe problem...,men jeg skal ha det i tankene :)



havregryn trenger mer væske enn den mengden som står i en oppskrift uten havregryn... det var det jeg mente
Brukerens avatar
ingrid9000
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 3700
Registrert: Man Jun 19, 2006 22:12
Bosted: Engerdøl, bor i Nordjylland, Danmark

Innlegg Lissa Lør Nov 04, 2006 18:54

ja det skal jeg huske på....
Venter på at en ny hage skal finne meg..... er hageløs!
Brukerens avatar
Lissa
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2917
Registrert: Lør Jun 10, 2006 8:42
Bosted: Bergen

Innlegg audh Lør Nov 04, 2006 21:41

:)Ser at du har fått mange gode tips ,så nå blir det sikkert bra brød hos deg . :) Sender deg likevel et lite tips jeg fikk for mange år siden .Det var før ferdigblandingenes tid. Jeg var ung og ,ja brødene mine var slik at de passet best til å spises med skje .La de forheve minst to ganger og en gang ferdig utbaka,sa en eldre dame til meg .Og siden har jeg alltid latt de heve minst tre ganger tilsammen . Ja det har nok hent at ovnen ikke var ledig når de skulle stekes og da har de fått heve en ekstra gang. :tilber:
Brukerens avatar
audh
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 518
Registrert: Tor Okt 26, 2006 16:59
Bosted: Vestlandet

Innlegg Lissa Lør Nov 04, 2006 21:53

3 gangewr aldså.... skal prøves ut.
dagens brød var så godt at det blir ny porsjon i morra.... :mrgreen:
Venter på at en ny hage skal finne meg..... er hageløs!
Brukerens avatar
Lissa
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2917
Registrert: Lør Jun 10, 2006 8:42
Bosted: Bergen

Neste

Gå til Oppskrifter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 0 gjester