pæresyltetøy/eplesyltetøy/fructose

Del med andre. Prøv ut. Kommenter.

Moderatorer: toveve, AnnePåLandet, Villrose

Innlegg Lene i Fredrikstad Fre Okt 03, 2003 14:41

Pærene mine er veldig søte og jeg innbiller meg at fructose er sunnere enn sukker. Oppskriften er som følgende:


Vask ca. tre store syltetøy-glass og sett dem og lokkene i stekeovnen på 100 grader i minst 10 minutter.


2 kg. rent pærekjøtt i biter koker med 3-5 dl. vann og 1 ss. sitronsaft til de er møre (10-15 min). Mos lett med en potetmoser, eller ikke - alt etter ønske om konsistens.


Bland 75 gram fructose, 1 pose certo syltepulver, 1/2 ts c-vitaminpulver, 1 ts. atamon-pulver.


Ta kjelen av platen og rør i certo/fructose osv.- blandingen. Fyll glassene fulle, la avkjøle oppned. Du ser om lokkene har blitt dratt inn (ned) at lokket er helt tett.


Dette syltetøyet som kan spises med god samvittighet holder i over ett år.


Til eplesyltetøy (som fra naturen av er syrligere) bruker jeg dobbelt så mye fructose (altså 150 gram pr. 2 kg. frukt) og hopper over sitronsaften - ellers samme oppskrift. Men dette er en smakssak.


Ifjor laget jeg mange forskjellige syltetøy-varianter uten hvitt sukker (suketter, flytende hermesetas, fructose). Men og uten atamon. Varianten med atamon og bare litt fructose gikk av med smaks- seieren. Men alle sammen holdt seg glimrende gjennom vinteren - og helt til nå.
Brukerens avatar
Lene i Fredrikstad
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 5153
Registrert: Fre Mar 21, 2003 19:01
Bosted: Fredrikstad/østsiden - flatmark på leire.

Innlegg Mme de Crecy Man Okt 06, 2003 12:48

Sånn apropos hvitt sukker: Uraffinert fullrørsukker er såklart også et godt alternativ i saft og syltetøy. Men OBS det smaker mye søtere enn hvitt sukker, så pass på mengden!
Brukerens avatar
Mme de Crecy
Har snakketøyet iorden, ja
Har snakketøyet iorden, ja
 
Innlegg: 188
Registrert: Ons Sep 03, 2003 12:58
Bosted: Sør-Trøndelag


Gå til Oppskrifter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 0 gjester

cron