Rabarbraoppskrifter

Del med andre. Prøv ut. Kommenter.

Moderatorer: toveve, AnnePåLandet, Villrose

Innlegg brynhild Man Apr 28, 2003 23:26

Her har det jammen ikke vært mye til aktivitet.:(


Er det ingen som har noen utrolig gode oppskrifter som de vil dele med oss?


Selv kunne jeg gjerne tenkt meg noen oppskrifter på utradisjonell bruk av rabarbra.


:lol:
brynhild
 

Innlegg Lene i Fredrikstad Tir Apr 29, 2003 7:28

Jeg puttet ifjor noen rabrarbrastilker i en fiskerett. Kokte/stekte dem som andre grønnsaker.


Resultatet var nydelig og akkurat så sur-friskt som fisken trenger.
Brukerens avatar
Lene i Fredrikstad
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 5153
Registrert: Fre Mar 21, 2003 19:01
Bosted: Fredrikstad/østsiden - flatmark på leire.

Innlegg Mona O. Tor Mai 01, 2003 18:19

Jeg bruker rabarbra i steden for epler i eplekaken noen ganger - det anbefales - en skikkelig god sommerkake. Server den gjerne litt småvarm med is eller krem til.


Legger rabarbra inni kaken sammen med vanlijekrem, dette nøytraliserer litt av det sure både i rabarbra og epler.
Brukerens avatar
Mona O.
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 9409
Registrert: Lør Mar 15, 2003 13:56
Bosted: Buskerud

Innlegg Britt Åse Lør Mai 03, 2003 13:59

"Stjålet" fra Nigella Lawson (nrk2 torsdager):

<H1 style="MARGIN: 12pt 0cm 3pt">Rabarbra- og vingelé</H1>

En herlig, skjelvende gelé. Fargen blir naturlig rosa fra rabarbraen.



<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 style="BORDER-COLLAPSE: collapse; mso-padding-alt: 0cm 3.5pt 0cm 3.5pt">
<TBODY>
<TR>
<TD vAlign=top width=65 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 48.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">
<P class=Msonormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">1
</TD>
<TD vAlign=top width=60 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 45pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

kg
</TD>
<TD vAlign=top width=539 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 404.45pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

rabarbra
</TD></TR>
<TR>
<TD vAlign=top width=65 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 48.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

340
</TD>
<TD vAlign=top width=60 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 45pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

gr
</TD>
<TD vAlign=top width=539 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 404.45pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

sukker
</TD></TR>
<TR>
<TD vAlign=top width=65 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 48.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

½
</TD>
<TD vAlign=top width=60 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 45pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

liter
</TD>
<TD vAlign=top width=539 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 404.45pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

vann
</TD></TR>
<TR>
<TD vAlign=top width=65 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 48.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

1
</TD>
<TD vAlign=top width=60 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 45pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

flaske
</TD>
<TD vAlign=top width=539 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 404.45pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

hvitvin
</TD></TR>
<TR>
<TD vAlign=top width=65 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 48.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

10
</TD>
<TD vAlign=top width=60 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 45pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

blader
</TD>
<TD vAlign=top width=539 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 404.45pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

gelatin
</TD></TR>
<TR>
<TD vAlign=top width=65 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 48.5pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">


</TD>
<TD vAlign=top width=60 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 45pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">


</TD>
<TD vAlign=top width=539 style="BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-RIGHT: 3.5pt; BORDER-TOP: #d4d0c8; PADDING-LEFT: 3.5pt; PADDING-BOTTOM: 0cm; BORDER-LEFT: #d4d0c8; WIDTH: 404.45pt; PADDING-TOP: 0cm; BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BACKGROUND-COLOR: transparent">

1 form + en nøytral olje til å smøre formen med
</TD></TR></TBODY></TABLE></P>
<H2 style="MARGIN: 3.2pt 0cm 0pt">Sett ovnen på 190 grader. Skjær rabarbraen i biter på 2-3 cm og legg de i en stor ildfast form (20x30 cm og 5 cm dyp blir bra.) Strø over sukkeret, hell over vannet og dekk til med folie eller lokk. Sett i ovnen i en time. Ta ut formen og la den kjøle seg ned. La saften renne av i en kanne. Hell i vinen, så det blir 1 ½ liter veske. Smak til med sukker. Smør geléformen med en nøytral olje. Legg gelatinen i vann til den er myk. Varm opp et par desiliter av væsken så den nesten koker og ta av varmen. Bland den myke gelatinen med væsken. Bland så med resten av væsken og rør om. Så heller du væsken i geléformen og setter den i kjøleskapet i minst seks timer. Deretter er den klar til servering.</H2>
Brukerens avatar
Britt Åse
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 9631
Registrert: Lør Mar 15, 2003 15:18
Bosted: Grimstad H2

Innlegg brynhild Lør Mai 03, 2003 23:06

Rabarbra- og vingelèen så spennende ut. Nå håper jeg bare rabarbraen min får fart på veksten snart. :) Tror jammen jeg skal prøve raberbra til fisk også, den som intet vover intet vinner.Bilde Rabarbra i stedet for epler i eplekake (rabarbrakake) har jeg prøvd, det er kjempegodt.Bilde
brynhild
 


Gå til Oppskrifter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest