ca. 10 stilker asparges - 1 liter skvallerkål - 3 til 4 stilker løpstikke,
litt bjørnerot / karvekål og evt persille
Kok kraft av 10 stilker asparges + 1 l vann (Kokes ca 10 min.)
Den groveste delen av aspargesen skrelles, hakkes og brukes til dette.
Kokes sammen med 1 ts salt + 1-2 terninger grønnsakbuljong.
Tilsett ca 1 liter skvallerkål + 3-4 stengler m/blad av løpstikke + resten av aspargesen. ( Alt opphakket )
Kokes ca. 10 min. Tilsett 2 - 3 ss. smør + 2 dl melk.
Gis et oppkok.
Lag ei jevning av 3 ss. hvetemel + litt melk. Tilsett og gi et raskt oppkok
Tilslutt tilsettes evt 1 - 2 dl fløte og 1 / 2 ts sukker (for å balansere smaken) Gis et nytt oppkok. Og så - helt til slutt tilsettes et dryss av karvekål, bjørnerot og persille.
Serveres med fersk loff eller rundstykker.
Dette er egentlig en flexioppskrift. En kan også bruke andre kålvekster som: Blomkålblader, grønnkål eller sommerkål i tillegg til de nevnte ingrediensene, eller istedet for noen av dem...
