rabarbrasuppe med kvann

Del med andre. Prøv ut. Kommenter.

Moderatorer: toveve, AnnePåLandet, Villrose

rabarbrasuppe med kvann

Innlegg Lene i Fredrikstad Tir Mai 27, 2003 13:19

Nå har jeg laget det jeg har lest om- rabarbragrøt/suppe/kompott med kvann og lite sukker.
Ifjor våget jeg ikke, da smakte jeg på en kvannestilk og fikk hetta - fytterakkern, så vondt!
Men i år leste jeg i "urtehagen på knatten" at det er mai-unge kvanneblader en skal bruke i rabarbrasuppe/grøt/kompott. Jeg plukket et blad - de smaker faktisk nesten litt søtlig - og er visstnok fulle av c-vitaminer - kvannen var vikingenes c-vit-redning på våren.

Altså: Jeg tok 250 gr. rabarbra - skåret opp i biter.
en neve kvanneblader - hakket smått
1 liter vann
og ca 1/2 til 1 dl. sukker - etter smak og lyst (den opprinnelige oppskriften som er uten kvann i suppa sier 1 1/2 dl sukker.)
kokte opp - lot koke i 5 minutter.
Rørte sammen 2 ss. potetmel med 3 ss vann
Tok suppa av platen, rørte i potetmelsjevningen, tilbake til et kort oppkok.
Satte til avkjøling.
Nytes i krus i solvarmen. (mot varmen)

Herlig! og en bedre smak enn tidligere års rabarbrasupper med bare sukker.
Hilsen Lene
-------------------------------------------
planter blir kompost blir liv
blir min hage.
Hagedagbok
Oppskrifter
Brukerens avatar
Lene i Fredrikstad
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 5153
Registrert: Fre Mar 21, 2003 19:01
Bosted: Fredrikstad/østsiden - flatmark på leire.

Innlegg Ann Tir Mai 27, 2003 13:31

Det hørtes godt ut, Lene. (Kanskje jeg skulle tatt med kvannen min likevel. Ja, det er ikke for sent.)
Ann
Turbobruker
Turbobruker
 
Innlegg: 2480
Registrert: Tir Mar 11, 2003 0:46

Innlegg Lene i Fredrikstad Fre Jun 20, 2003 22:34

Okei - nå har jeg tenkt litt mer. Og forandret denne oppskriften litt.
Mine gutter synes nok det er litt vel mye grønt her og der i maten nå som det grønne gror og jeg liker å lage av det som gror hos meg.
Jeg har laget te av kvanneblader noen ganger. Den blir underlig søtlig - det fikk meg til å tenke. Så idag laget jeg rabarbragrøt med kvanneblad i et te-egg. Fjernet det etter at det hadde kokt ferdig.
Helt riktig smak - og ingen grønne underligheter i rabarbragrøten.

Oppskriften: 1/2 kg. rabarbra i biter, etpar kvanneblad i te-egg, 1/2 liter vann , ca. 1 dl. sukker. (smak til!). Koker i noen minutter.
ta ut te-egget med kvanneblad.
Bland 3 ss potemel i litt vann. ta kjelen av platen, rør i potetmelsjevningen, sette tilbake på platen og la få et raskt oppkok. Derettter helles det hele i passende bolle og står til avkjøling - gjerne til neste dag.
Spises kaldt med melk og strøsukker for de som vil.
Hilsen Lene
-------------------------------------------
planter blir kompost blir liv
blir min hage.
Hagedagbok
Oppskrifter
Brukerens avatar
Lene i Fredrikstad
Hagegal
Hagegal
 
Innlegg: 5153
Registrert: Fre Mar 21, 2003 19:01
Bosted: Fredrikstad/østsiden - flatmark på leire.


Gå til Oppskrifter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest