Skift til PC-stil
Del med andre. Prøv ut. Kommenter.
Skriv et svar

Tir Apr 29, 2003 7:33

Ser det etterlyses litt aktivitet her.....


Jeg kan jo sende inn oppskriften på et urtebrød som jeg har brukt utallige ganger med veldig stort hell..


25 gr gjær


3 dl vann (evnt melk)


1 ss olje


2 ts sukker


1ts salt


1dl hakka urter eller 2 ss tørka urter


1 egg


ca 8 dl hvetemel


Lag vanlig gjærdeig. forhev og etterhev.


200 Grader i 15- 20 min alt etter utbakingsformen.


Bakes ut etter ønske: Brød, små brød, horn, rundstykker eller brytebrød. Har også med godt hell tilberedt det som foccacia med salt og olje over før steking.


Denne oppskriften har fulgt meg siden jeg fant den for 8 år siden. Brukes stadig vekk og kan jo tilpasses alle formål... Velg bare urter etter behov...

Re: Urtebrød

Lør Jul 09, 2011 21:18

Denne oppskriften brukte jeg i dag da jeg lagde rundtsykker til min flate ostesuflè og de er virkelig nydelige :D Laga 1,5 porsjon og bytta ut 4dl med grovt mjøl for samvittighetens skyld ;) Nå begynner det å bli litt "urtete" ute så kanskje noen andre har behov for å toppe litt kryddeerplanter?
Skriv et svar