Skift til PC-stil
Åpne hager og spennende frittstående hagebutikker som er verd et besøk
Skriv et svar

Hager du kan besøke i Akershus

Tor Jan 09, 2014 18:28

*Kirsten M: Nesbru i Asker. Jeg tar også gjerne imot besøk! Hagen min er stupbratt med skrint jordsmonn. 80-100 roser er plassert mellom sprengstein, og stauder brukes til bunndekke for å holde på fuktighet og holde ugress unna. Jeg har mange store furuer, og barnålene bruker jeg i surjordsbedene mine. Jeg blander gjerne ville og kultiverte vekster og har et nokså avslappet forhold til ugress. Hagen er tilnærmet økologisk. Send meg gjerne en sms på 9052487 for å avtale tid!

*Line: Sundbyhagan i Eidsvoll. tlf: 99028830 eller PM for kontakt.
Over 1000 dagliljer, iris og andre stauder i en vilter blanding.
Facebookside: Sundbyhagan
Salg av forskjellige planter.

*Kari: Tlf 48 11 73 13. Bosted: Bærum /Akershus.
Min hage inneholder for deg meste stauder, jeg er en liten samler. Det gjør at det ikke alltid er et system i hagen. Planter settes ned der det er plass og plantes om etterhvert. Staudene er for det meste planter som tåler halvskygge og leirjord. Ellers har jeg noen roser, men ikke mange. En del av hagen er friområde /ugressområd som staudene eter jeg innover i. Dette er ingen perfekt hage, men det er ganske mange forskjellige planter her fordelt på flere blomsterbed. Hagen har også flere trær: bjørk, ask, hassel og furu.

*Villrose: Vettre i Asker. Sms til 48241795, eller PM. Hyggelig med hagebesøk! Skyggefull, men svært innholdsrik hage på 690 kvm. Blanding av Cottage Garden, naturhage og jungel. Skråninger og steinjord omgitt av skog. Roser, stauder og liljer.
Mer enn 100 sorter roser trives her; historiske buskroser, svære klatrere og alt mulig annet. Jobber spesielt med å finne ut hvilke stauder som passer sammen med roser.
Ikke noe for folk som liker rette kanter og full kontroll. Men noe for de som liker eksperimenter og rare sorter. Bloggen min: http://villrosesblog.blogspot.no

*Lisbeth: Maura Tlf 928 92 024 Jeg har staude-dilla og samler på my forskjellig. Jeg har en ganske typisk samlerhage, finner jeg en spennende staude så bare må jeg ha den, og da må jeg jo også finne en plass til den når jeg kommer hjem. De siste årene har jeg også begynt å så en del selv, og dermed blir det enda flere planter som trenger et sted å slå rot. I hagen er det derfor minimalt med gress, i stedet er det gangveier mellom beplantningene. Og stadig er det et prosjekt eller to på gang. Dette er slett ingen perfekt hage, kanskje heller litt rotete siden jeg er staudegal. Jeg synes selv hagen er finest på våren og forsommeren med mye Hepatica og Primula. En dam med bekk er kommet til og et lite drivhus til tomater. I barnehagen står det alltid en del små frøplanter og noen stauder som gis bort ev. selges.

*Vive Hage i Lillestrøm:
Jeg vil gjerne ha besøk i min lille hage. Hagen er under etablering (i år er det femte hagesesong for meg her) og jeg vil veldig gjerne ha innspill og ideer til hvordan jeg skal fortsette arbeidet med å lage struktur og soner i hagen.
Hagen er på rett over 500 kvadrat, inklusive et stort hus og en lang innkjørsel.
Jeg har mange ideer og er stadig på jakt etter å snylte på andre hageeieres gode ideer og planer. Mitt fokus er på å lage en grønn og frodig hage, fri for overdådig blomstring og mange farger. Har du lyst til å hjelpe meg med planlegging i sommer? Send en pm eller ta kontakt via telefon 924 24 666 :kiss:


*Gamle Hvam museumshage


Spesielle hagebutikker:
Gardenliving.no holder til på Holter.
Hesleberg som har et stort rose og clematisutvalg holder til på Vollen i Asker.

Re: Akershus

Tor Jan 09, 2014 20:29

Hurra! 2 hager jeg kan besøke til våren! Har jo vært hos Villrose før, men det var i mørket... :lol: Så jeg trenger nok ett bøsøk til!
Det var veldig fint med en kort beskrivelse av hagen, kanskje alle kan få til det?

Re: Hager du kan besøke i Akershus

Lør Apr 26, 2014 21:30

Nesbru i Asker: Jeg tar også gjerne imot besøk! Hagen min er stupbratt med skrint jordsmonn. 80-100 roser er plassert mellom sprengstein, og stauder brukes til bunndekke for å holde på fuktighet og holde ugress unna. Jeg har mange store furuer, og barnålene bruker jeg i surjordsbedene mine. Jeg blander gjerne ville og kultiverte vekster og har et nokså avslappet forhold til ugress. Hagen er tilnærmet økologisk. Send meg gjerne en sms på 9052487 for å avtale tid!

Re: Hager du kan besøke i Akershus

Tor Jun 19, 2014 12:51

Hage i Lillestrøm:
Jeg vil gjerne ha besøk i min lille hage. Hagen er under etablering (i år er det femte hagesesong for meg her) og jeg vil veldig gjerne ha innspill og ideer til hvordan jeg skal fortsette arbeidet med å lage struktur og soner i hagen.
Hagen er på rett over 500 kvadrat, inklusive et stort hus og en lang innkjørsel.
Jeg har mange ideer og er stadig på jakt etter å snylte på andre hageeieres gode ideer og planer.

Mitt fokus er på å lage en grønn og frodig hage, fri for overdådig blomstring og mange farger.

Har du lyst til å hjelpe meg med planlegging i sommer? Send en pm eller ta kontakt via telefon 924 24 666 :kiss:


Hilsen fra Siv

Re: Hager du kan besøke i Akershus

Ons Jun 21, 2017 22:50

Grønnsakshage på Jessheim

Jeg dyrker dyrker både i veksthus og på friland, har spesialisert meg på å finne gode sorter for friland på Øvre Romerike, og har mengder av agurk, tomat og andre ting. Har mange slags frukttrær og bærbusker. Noe staudegrønnsaker, noe rariteter fra Andes, og egentlig mye rart. Hagen min er ikke striglet, og kan bære preg av produksjonsområde mer enn prydområde til visse tider.

Har litt stauder og prydbusker innimellom, men de er på vikende front i forhold til grønnsakene.

Kontakt meg på 99343433 om dere vil hilse på.

Re: Hager du kan besøke i Akershus

Tir Jun 25, 2019 12:03

Jeg tar også gjerne imot besøk etter avtale. Hagen min ligger midt mellom Frogner og Kløfta i Sørum kommune. Jeg har stadig prosjekter på gang, og blir nok aldri ferdig med hagen. Her er det frukttrær, bærbusker, grønnsaker, drivhus, stauder og sommerblomster. Jeg sår litt, kjøper litt, tar en del stiklinger, deler og har begynt med hobbypoding. Jeg har ganske mye forskjellig, men du finner også igjen de samme plantene rundt omkring i hagen. Jeg lager gjødselvann og bruker veldig mye kompost, da jorda i utgangspunktet er stiv leire på ene siden og rein sand på andre siden. Hittil har jeg sluppet brunskogsneglene, men den første dukket opp forrige uke. Prøver å holde det ganske striglet, men enkelte steder har jeg ikke hatt ork til dette.Hagen er ganske stor og inneholder også et lysthus og hønsehus. Jeg kan kontaktes på telefon 98626559. Adressen er Trondheimsveien 552, 2016 Frogner.

Re: Hager du kan besøke i Akershus

Fre Jun 05, 2020 14:48

Jeg gikk til det drastiske?(?!?) steg å melde meg på årets 1000 åpne hager I år. Litt sånn for å legge press på meg selv til å få noen større prosjekter ferdige.
Hagen ligger i Heggedal i Asker, Viken.
Sætre terrasse 50a, 1389 Heggedal.
Om noen herfra har lyst til å komme på besøk utenom dette er dere hjertelig velkommen. Ring for å avtale tid : 466 48 410
Bilde

Re: Hager du kan besøke i Akershus

Søn Jun 07, 2020 20:47

Så kult, kudos for å stille opp! :D
Skriv et svar